1 maj


Trinkteufel i torsdags var som vanligt, blev massa öl och massa shots . Hela baren var full av turister, som säkert enbart kommit för 1 maj . Hörde att vissa upplopp hade börjat redan da, efter kl 12 pa natten .
Anyway, kom hem och somnade kl 8 pa morgonen, vaknade sen runt 1 pa eftermiddagen den 1 maj och tog det lite lugnt nagra timmar, käkade, kollade tv, drack massa vatten. Sen fixade jag och Marti iordning oss och drog ut pa gatorna runt 17-17.30 nanting.
Det var jättefint väder ute, och gatorna var helt proppfulla med folk ! Var scener pa varenda gata, med band som spelade . Totalt var det 19 scener med olika inriktningar i Kreuzberg.
Unseen spelade visst pa CoreTex scen (core tex är en svinbra skivbutik med inriktning punk/hc osv), nagot som inte ens stod med i programmet, men det missade vi .
Vi begav oss direkt till Trinkteufel och mötte upp massa folk, och drack öl .
Nepo, gitarristen i Frontkick, kom med en svensk tjej som heter Ida, fran Malmö, som jag hängde med typ resten av kvällen. :D
Kl 21 spelade Frontkick pa Trinkteufels scen. Jag stod längst fram med Ida och var full, tog massa kort och gjorde filmklipp. :D


Efter spelningen stod vi ett bra tag precis utanför trinkteufel och drack öl och umgicks med folk .
Jag blev bjuden pa en körsbärsöl av en tjejkompis till Marti - SVINGOTT! Tyskarna verkar gilla öl med olika smaker, man kan t.ex. beställa öl med coca cola, öl med lemonade eller ja, körsbärsöl. bland annat. :D

Sen gick ja pa toa (det tog typ 20-30 min att ga pa toa, för köerna var sa jävla langa! duh) och när jag kom tillbaka hade marti och co fatt tag pa ett bord inne pa trinkteufel, sa vi satt där och drack öl och hade trevligt.


Ja, sen helt plötsligt hände det. Runt 23-tiden blev det riots pa gatorna utanför Trinkteufel, och kravallpoliser intog gatorna. Polisen använde massvis av targas, och Trinkteufel bommade igen (alla fönster osv) pa vad som kändes som 3 sekunder. Helt plötsligt var vi helt inspärrade pa puben och man kunde höra kriget utanför. Och targasen sipprade in genom rutorna, sa tillslut satt vi allihopa med kläder över ansiktet för att kunna andas, och med tarade ögon.


Marti hade gatt till bakdörren och kikat ut försiktigt pa gatan, och han sa att det var 100tals människor som sprang för sitt liv, och en mur av hur mkt kravallpoliser som helst som tagade efter längst gatan, och det var fullt med targas och kaos.

Saaa. Vi var fast pa Trinkteufel i flera timmar. Sag hur blodiga människors hjälptes in pa puben. Och det fanns inget annat att göra än att dricka dricka dricka, sa man var ju härligt full oxa :D


instängda pa trinkteufel .

Efter nagra timmar sa hörde vi att det hade lugnat ner sig utanför, och vi bestämde oss för att försöka ta oss hemat.
Det var visst riots at alla riktningar, förutom pa en gata, och som tur var det gatan som var i riktning mot varan lägenhet.
När vi kom ut sa stod det murar av kravallpoliser pa precis alla gator, men dom släppte igenom oss (men dom kollade väldigt, väldigt skeptiskt pa oss, sa man hade typ hjärtat i halsgropen).
Och självklart sa ville Marti, Nepo och Beano bli fotograferade framför raden av kravallpoliser haha.. sa jag ställde ju upp som fotograf:


Tyvärr ser man inte poliserna sa bra, menmen.

Pa hemvagen sa hörde vi vilka riots det var pa vissa gator, huu. men vi lyckades undvika det, och ta oss hemat utan nagra problem. Pa vägen sag vi vilket kaos det hade varit - soptunnor stod i brand, glas överallt, uppbända gatstenar, graffitti sprayat pa gatorna och överallt, osv.

Efterat hörde vi att det värsta kaoset hade varit pa Kottbusser Tor, som inte är sa langt fran Trinkteufel. Och det hade pagatt hela natten, 300 personer hade blivit arresterade. Och vilka bilder man fick se i tidningarna och i tv efterat, verkligen KAOS! Är glad att vi lyckades undvika det .

Igar (lördag) var vi segbakis hela dagen, och bara fettade oss med chips och god mat och massa tv . Very needed! :D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0